Speciale pakketpost voor Amerika: supersnelle fiets

31 augustus 2012 - Door: Irene Heemskerk -

TU Delft bood afgelopen maandag een grote kist ter verzending aan. Inhoud: twee exemplaren van de VeloX2. Misschien wel de snelste fietsen ter wereld… De sponsor die dit ‘pakketje’ binnenkort netjes in de Amerikaanse Nevada-woestijn aflevert? PostNL Pakketten!

Nederlandse troeven
De spanning loopt op. Van 10 tot en met 15 september doet het Nederlandse Human Power Team een poging om het wereldsnelheidsrecord fietsen te verbreken. Het staande record is 133 kilometer per uur. Dat wordt dus flink trappen. Maar wij Nederlanders hebben zo onze troeven. Om te beginnen het technische vernuft van studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Daarbij zal ook Jan Bos zijn spierkracht inzetten. Dit keer niet schaatsend op het ijs, maar fietsend in de woestijn.

Routineklus?
Kees-Willem Rademakers, projectmanager Sustainable Contracting bij Pakketten: “Op een innovatieve manier in teamverband een topprestatie leveren met een duurzaam vervoersmiddel… Dat past natuurlijk helemaal binnen onze bedrijfsfilosofie! Vandaar dat wij net als vorig jaar als hoofdsponsor het transport voor onze rekening nemen. Vervoer is weliswaar ons dagelijks werk, maar dit zien we zeker niet als een routineklus.”

En nu is het dus afwachten hoe hard de VeloX2 gaat. Sneller dan de nieuwe maximumsnelheid in Nederland? Sneller dan het staande rercord? Wordt vervolgd!

Geplaatst door

Irene Heemskerk

Recruiter

  • 06-20808603

Bekijk alle berichten

Reacties zijn uitgeschakeld.